TEKST: Adelisa Mašić
DATUM OBJAVE: 22.9.2025.
U kuhinji se sve vrti oko ukusa, ali jednako važan je i red. Nema boljeg osjećaja nego kada začini, posude i boce imaju svoje mjesto, a priprema jela teče glatko i bez nepotrebnog traženja.
Tu na scenu stupaju praktične Sinsay police koje osim funkcionalnosti unose i estetski trenutak u svaki prostor.
Foto: @withmaiki
Foto: @withmaiki
Bilo da se radi o drvenim organizatorima ili modernim crnim varijantama, svaki od ovih komada u trenu mijenja izgled radne površine.
Male začinske bočice uredno složene u nizu, posude s brašnom i rižom na dohvat ruke ili elegantno posložene boce vina: sve to pretvara vašu kuhinju u prostor u kojem je zadovoljstvo kuhati i servirati.
Posebna prednost ovih polica je njihova svestranost. Jednako dobro funkcioniraju u malim stanovima gdje je svaki centimetar dragocjen, kao i u prostranim kuhinjama.
U nastavku izdvajamo nekoliko Sinsay modela koji spajaju praktičnost i estetiku, a lako ih možete uklopiti u svoj prostor:
Foto: @jadynmarieharger
TEKST: Bonjour.ba - PR
U Martininom svijetu čokolada je boja s najviše nijansi, vanilija miris koji grije dušu, a svaki šećerni cvijet čuva tajnu slatkog trenutka.
Iza brenda Slastice by Martina stoji Martina Džido, žena koja ne stvara samo kolače, nego oblikuje uspomene i male rituale sreće. U njezinom „slatkom ateljeu” svaka torta je spoj ukusa, ljepote i posebnog trenutka.
„Ne radim samo torte, stvaram uspomene koje se pamte”, kaže Martina.
Za rođendane slaže slojeve sreće, za vjenčanja dodaje magiju, a za poslovne proslave bira profinjene, personalizirane detalje. Cvjetovi, biseri i čipka od šećera izgledaju toliko realistično da često zbune i najpažljivije oko.
Od slikarskog platna do slastičarskog ateljea
Prije nego što je ušla u svijet slastica, Martina je živjela u bojama, slikala je i crtala, a njezine su slike bile hvaljene zbog kreativnosti i osjećaja za detalj. Umjesto platna došli su biskviti, umjesto boja kreme, a četkicu je zamijenila slastičarska špatula.
„Moja kreativnost nije nestala, samo je pronašla novi oblik”, objašnjava. Danas često najprije nacrta tortu pa je tek onda izrađuje, potvrđujući da je svaki njezin rad zapravo jestivo umjetničko djelo.
Torte kao simboli trenutaka
Bez obzira na prigodu, bilo da je to rođendan, svadba ili korporativno slavlje, ona svaki projekt shvaća osobno. Važno joj je da torta odražava osobnost slavljenika ili duh događaja. „Okus je važan, ali emocija koju slastica nosi jednako je presudna”, naglašava Martina.
Jedna od njezinih najemotivnijih priča dogodila se kada je mladencima u posljednji trenutak otkazana svadbena torta.
U samo 24 sata Martina je osmislila i izradila novu, ne želeći dopustiti da njihov dan izgubi taj slatki dio. „Kada pravim svadbenu tortu, ne pravim samo desert, stvaram uspomenu koja ostaje”, dodaje.
Filozofija slatkog života
Martina često podsjeća na važnost slavljenja života i malih predaha. „Biti posvećen onome što voliš je divno, ali znati kada stati i uživati, to je prava umjetnost”, kaže.
U njezinim slasticama osjeća se zahvalnost, strast i posvećenost detaljima, što privlači zajednicu ljudi koji cijene kvalitetu i estetiku.
Život je, kaže Martina, ljepši uz malo (ili puno) slatkog i uz ljude koji znaju da su uspomene najdragocjeniji sastojak svakog recepta.
Foto: PR
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!